ZenBook 3 UX390‏

Specifikacija
Specifikacija

ASUS priporoča Windows

img-responsive

Najprestižnejši prenosnik na svetu prinaša izjemne zmogljivosti.

Večopravilnost v sistemu Windows: začnite hitro in končajte prvi.

Če bi za ZenBook 3 napisali, da gre le za novo generacijo prenosnika ZenBook, bi mu naredili ogromno krivico. Prinaša namreč novo dimenzijo mobilnega računalništva. Vsaka skrbno izbrana komponenta in natančna izdelava do najmanjših podrobnosti poskrbijo, da je ZenBook 3 najnaprednejši ZenBook prenosnik vseh časov. Je lažji, tanjši, trpežnejši in izjemno zmogljiv. Ob tem pa je še vrhunsko oblikovan. Spoznajte ZenBook 3.

Izpiljen do popolnosti

Oblikovanje prenosnika ZenBook 3 je od oblikovalcev in inženirjev zahtevalo ogromno truda. Ultratanek prenosnik je debel le 11,9 mm, zato so inženirji izdelali najbolj kompaktne tečaje zaslona na svetu – ti so visoki le 3 mm – in tako ohranili vitko linijo prenosnika. V želji, da ga opremijo s tipkovnico polne velikosti, so to vgradili do skrajnih robov, prilagojen pa je tudi položaj štirih vgrajenih zvočnikov, pri načrtovanju katerih so sodelovali avdiofilski strokovnjaki podjetja Harman Kardon. ZenBook že sicer slovi po svojih edinstvenih linijah in brušeni površini ohišja. V celoti kovinsko ohišje prenosnika ZenBook 3 zahteva kar 40 natančnih korakov izdelave. Inženirji so dodali še posebno tehniko dvofaznega barvanja, zato so robovi odeti v zlato barvo. Prefinjeno novo podobo dopolnjujeta še edinstven ASUS logotip, prav tako v zlati barvi, in zlatim odtenkom svetlobe osvetljena tipkovnica.


Tanjši. Lažji. Trpežnejši.

ZenBook je vedno postavljal merilo za tanke in lahke prenosnike. ZenBook 3 letvico dviga še višje, na povsem nov nivo. Z uporabo premijskega aluminija, kakršnega uporablja letalska industrija, je novi prenosnik 50% močnejši, a obenem lažji. Tehta vsega 910 gramov, do sijaja brušeno ohišje pa je debelo neverjetnih 11,9 mm. Za dodatno trpežnost zaslona je ta prevlečen z vsega 0,4 mm debelo zaščito Corning® Gorilla® Glass 4, ki je dvakrat tanjša od klasičnega stekla zaslona.


11.9mm

tanek

910g

tehta

50%

močnejši

0.4mm

Gorilla Glass 4

Izjemen zaslon

ZenBook 3 je prvi prenosnik, opremljen z zaslonom, v celoti zaščitenim s prevleko Corning® Gorilla® Glass 4. Ultratanek rob zaslona meri vsega 7,6 mm, zato ZenBook 3 dosega najboljše razmerje med površino zaslona in ohišja – kar 82%. Še pomembneje, slika na 12,5-palčnem zaslonu polne visoke ločljivosti (Full HD) je vrhunska. Zaslon s 178° vidnim kotom je sposoben prikazati natančne barve in obilo podrobnosti. Kako odličen je, se morate prepričati na lastne oči.

12.5”

FHD zaslon

178˚

vidni kot

7.6mm

ozek okvir

82%

razmerjem med zaslonom in ohišjem_____

Neverjetno zmogljiv

Naši inženirji so se pri izbiri komponent za ZenBook 3 soočili s skoraj nemogočim izzivom. Želeli so izdelati ultratanek prenosnik neverjetnih zmogljivosti. Uspeli so. Rezultat je neverjetno zmogljiv prenosnik, v katerega je vgrajen najnovejši procesor Intel® Core™ i7, do 16GB pomnilnika (2133 MHz LPDDR3) in ultrahiter 1TB PCIe® Gen 3 pogon SSD. Prenosnik ima vgrajen tudi najnovejši vmesnik USB-C, ki podpira tudi prenos slike na zaslon. Tako res ne rabite skrbeti kaj ZenBook 3 zmore in česa ne — je praktično neustavljiv.

Do

Core i7

Intel CPU

Do

1TB

PCIe Gen 3 SSD


3X

hitrejši od SATA3 SSD

Do

16GB

RAM


USB-C

port

Najhladnejši med hladnimi

Težave pri oblikovanju zmogljivih in ultratankih prenosnikov imajo veliko opraviti z osnovno fiziko. Da se tanko ohišje ne bi segrevalo, ga mora vroč zrak kar najhitreje zapustiti. V ZenBook 3 vgrajen zmogljivi procesor Intel® Core™ i7 je inženirjem postavil izziv izdelave povsem novega hladilnega sistema iz vrhunskih komponent. Lističi ventilatorja hladilnega sistema so debeli vsega 0,3 mm, stene vročecevnega sistema za odvajanje toplote pa so debele vsega 0,1 mm. Inovativni hladilni sistem je tako debel le 3 mm, vroč zrak pa skozi skrite kanale v tečajih zaslona tudi ob polni obremenitvi učinkovito in tiho odvaja iz ohišja.

3mm

termalni sistem

0.3mm

polimer iz tekočih kristalov

Celodnevno trajanje baterije, hitro polnjenje

Tako lep in zmogljiv prenosnik, kot je ZenBook 3, si preprosto zasluži baterijo s celodnevno baterijo. Vgrajena Li-Po baterija zmogljivosti 40 Wh je nenavadne oblike, saj so jo inženirji le tako lahko vgradili v neverjetno tanko ohišje. Prenosniku zagotavlja do 9 ur avtonomije. Inženirji so ZenBook 3 opremili tudi s tehnologijo hitrega polnjenja, baterija 60% zmogljivosti doseže že po vsega 49 minutah polnjenja.


40wh

Li-Po baterija

Do

9ur

avtonomija baterije

Hitro Polnjenje

60%

v 49 minutah


3x

življenjska doba baterije

En dotik za dostop do Windows Hello

Dostop do vašega ZenBook 3 ne bi mogel biti enostavnejši. V sledilno ploščico vgrajen bralnik prstnih odtisov in tehnologija Windows Hello poskrbita, da vam za prijavo v sistem ni potrebno vnašati gesla. Zadostuje le en dotik.

Čitalec prstnih odtisov

Zvok, ki vas bo navdušil

ZenBook 3 blesti tudi na področju predvajanja zvoka. Ekipa zaposlenih ASUS Golden Ear in avdiofilski specialisti podjetja Harman Kardon so združili moči in izdelali novo generacijo tehnologije ASUS SonicMaster, katere rezultati navdušijo. Štirje ločeni zvočniki visoke kakovosti v navezi s štirikanalnim ojačevalnikom poskrbijo, da predvajan zvok oživi in nudi zvok kinotečne kakovosti. ZenBook 3 poskrbi, da boste slišali preprosto najboljši zvok na prenosnem računalniku.